Dulceata de gutui (230g)
Toamna tarziu, uneori chiar dupa sarbatorile de iarna, se face dulceata de gutui. Gutuia este un fruct mai putin perisabil si de aceea batranii il puneau in "odaia buna", pe dulap. Si o tineau acolo pana primavara tarziu. Si ce miros ... ! Fructul nu mai era astfel asa ge inecacios, si era mai usor de savurat in starea lui naturala. Din gutui se poate face dulceata, gem sau peltea. Toate sunt extraordinar de bune si de aromate.
Dulceata este putin mai greu de facut, gutuia fiind un fruct mai tare si mai greu de taiat cubulete. Si cum totul se face manual la noi, ne ia ceva timp. Dar merita. Dulceata iese foarte buna si foarte, foarte aromata. Poate fi consumata ca atare sau poate fi folosita la cornulete, prajituri, croisante. E nemaipomenita!
Specificatii | |
Am folosit: | gutui, zahar, lamaie |
Spune-ţi opinia
Numele tău:Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Nota: Rău Bun
Introduceţi codul din imagine: