Magiun cu nuca (300g)
Cel mai bun magiun pe care l-am gustat vreodata a fost al bunicii mele, Zamfira facea cel mai bun magiun... Se face din perje (un soi de prune la care samburele se desprinde usor de pulpa si nu este foarte zemos atunci cand este copt, dar este mult mai dulce decat alte soiuri de prune). Este important sa fie bine coapte, usor incretite la codita. Asta le face mult mai dulci, iar astfel nu mai este nevoie de zahar.
In final se obtine un magiun foarte aromat, dulce acrisor, bine scurs. Totul devine atunci ca magiunul bunicii mele... In vremurile vechi, magiunul era pus in cani de lut, lasat intr-o camara curata si bine aerisita, si lasat sa prinda o crusta tare deasupra, dupa care se acoperea cu o bucata de hartie sau o bucata de panza si asa era lasat pana la primavara. Este adevarat si iernile erau mai grele, iar camara mai racoroasa...
Ceea ce il face deosebit este simplitatea lui. Sa nu mai vorbim de calitati... Este un bun digestiv, plin de fibre si de sanatate.
Specificatii | |
Am folosit: | prune, zahar (2%) |
Spune-ţi opinia
Numele tău:Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Nota: Rău Bun
Introduceţi codul din imagine: